feb 10

Stridsteknikkuke og teater

Mandag – Fredag

Stridsteknikk – øvelse. Vi varma opp med en halv dag med nærkamp på mandagen. I forsvaret gjelder agressjon, agressjon og.. agressjon.. Etter oppvarminga til nærkamptimene starta vi med å sitte på knærne med kun en hard isoporplate forran brystet, også skulle de andre på laget ta løpefart og kjøre kneet sitt så hardt i brystet på meg som de kunne klare, en etter en.. x3
Så lærte vi slag og spark, kjørte 20 sek x 15 med spensthopp (10 sek mellom hver ”omgang”), og kjørte en øvelse der to andre skulle fly rundt meg med dissa isoporplatene, ene med en forran brystet til slag, og en forran låret til spark (som samtidig skulle være mest mulig innpåsliten). Utrolig slitsomt! Vi fikk dusje etterpå, og jeg kunne nesten ikke løfte beiner for å ta på boxern..! Sleit med å reise meg opp fra en vanlig stol til og med! Helt slått ut! X3

Etter det hadde vi rullering av oppdrag. Laget mitt starta med å være QRF (militær patrulje som rykker ut når det trengs. I løpet av en halvtime måtte vi gjøre oss klare, motta oppdrag, planlegge og få med oss det vi skal, og komme oss ut! Uansett om det så er mitt på natta og vi sover! Heldigvis slapp vi å bli vekket på natta 😛
Vi fikk to oppdrag.. Første var jeg lagfører på, og vi skulle møte en sivilist som hadde funnet no ammo i skogen. Han viste oss hvor, og jeg tenkte jo ikke på at han kanskje var idiot, så før jeg visste ordet av det hadde han plukka opp en diiiger mine!! Jeg hadde jo forestilt meg vanlig skyteammo xD
Jeg fikk han til å legge den forsiktig fra seg. Plutselig prøvde han å løpe, og jeg fikk to stk til å stoppe han, og binde han pga. forsøket på å stikke.. Jeg ville ha han der tilfelle han ville lure oss i en felle, stikke og sprenge oss i lufta.. Jeg snur meg, og der står to stk som jeg ikke har sett, fordi lagkameratene mine stod i veien, og ingen av de varsla meg om at det kom noen -.-’
Jeg forsøkte å få han med AG3 til å legge den fra seg, men han nekta. Så tenkte jeg å være hardere mot han, men ville gi ordre om noe til de bak meg først, og da jeg snudde meg tilbake hadde de allerede vært inne i bonkern og plukka med seg kassa med ammo.. Og laget mitt.. De hadde bare stått og sett på…! -.-’
De begynte å gå, og vi prøvde å konfrontere dem.. De stoppa litt, men fortsatte å gå. Vi fikk stoppa de igjen, og knebla begge to. Vi skulle få de med oss, og glemte at kassa med tomme miner kanskje skulle være farlig.. plutselig sa ene instruktøren ”BANG! Du har pulsåreblødning, du har mista hodet, deg er det bare armen igjen av (meg) og du er helt borte!” Yessda.. x3
Neste QRF oppdrag redda vi to HV-soldater.. ;P

Etter QRF opplegget var det midt på onsdagen tid for rullering, og vi fikk da være rekogniseringspatrulje. Første oppdraget skulle vi komme oss umerka fram til et hus, spionere på det i 1 time.. også komme oss umerka tilbake.. Oppdrag 2 skulle vi tilbake til samme sted for å møte en tidligere LERUM (Lerum er liksomfienden vår :P) Også pågripe et par folk i en hule^^

Etter siste rulleringa planla vi vakthold inn til leiern, og holdt da vakt fra 06:45 – 09:00 på torsdagen. Det var egentlig litt gøy, selv om tia gikk sakte. Blant annet kom en major kjørende med parkeringsoblat for 2010.. Jeg spurte om han hadde for 2011.. Men nei.. det hadde han ikke. ”Da må jeg be deg om å parkere et annet sted”. Majoren: ”Jeg skal skaffe nytt i løpet av dagen. ” Meg: ”Beklager, etter standard rutine etter den beredskapen vi har nå er jeg nødt til å be deg parkere et annet sted.” Majoren: ”Det her er jo bare en øvelse! Jeg skal holde foredrag om 20 minutter, jeg har dårlig tid!” Meg: ”Hjelper ikke..” Majoren: ”Du må fatte at det her bare er en øvelse! Jeg skal holde fredrag for 50 offiserer om under 20 minutter, og har mye å bære på!” Meg: ”Jeg beklager, jeg må be deg om å finne et annet sted å..” Majoren: ”Er det ikke en øvelsesleder her jeg kan snakke med?” også kommer sersjanten, og sier bare ”La nå gutta få øve seg da.” Haha xD Var gøy 😛

Foto: Torgeir Haugaard

Torsdag etter lunsj var det muntlig eksamen.. Vi fikk en oppgave i form av en 5-punktsordre, og skulle lage en backbrief vi skulle holde for en sensor. Det gikk greit nok.. Kunne gått bedre.. Del 2 var skriftlig, og vi fikk til kl. 10 på fredagen. Da skulle vi skrive en 5-punktsordre ut fra backbriefen vi hadde. Gikk veldig bra føler jeg! 10:15 skulle vi løpe 5 km med 20 kg utstyr! (Sekk, stridsvest, hjelm og rifle). Vi måtte løpe innafor 37 minutter.. Jeg løp på 35^^ Fornøyd! Spess med tanke på forholdene.. Kunne ikke fortalt det bedre selv, enn det Simen gjorde xP << Opplevd regn, sne, hagl, orkan i kastan, vindstille, sol, overskya, varmt, kaldt, vinter, høst og vår… alt iløpet av en halvtime og 5 km. Pakknigsløp har det meste! Inkludert våpen, gru, hjelm og våte marsjstøvler..>>

Helga

har vært kjempefin! Blei sloppet av i Sande av en i klassen, og kjørte til Drammen, hvor det var innom klubben en tur^^ Spiste City-Pizza! Det var nice!! ^^,
Kjørte hjem Sindre, og la meg i den ubeskrivelig gode senga!! ^^,
På lørdagen var jeg et par timer i Drammen med Sindre og Sandra, før jeg plukka opp Abdulla for å hjelpe Jonny med å flytte masse tunge esker og kofferter fra boden hans i Stabæk til 6 etg i blokk uten heis i Drammen xD
På kvelden tok jeg med Sindre en tur til Svelvik og så på folka framføre ”Oppdrag Sivilist”. Det var skikkelig artig! Både fordi jeg kjenner stort sett alle i stykket, og fordi stykket var skikkelig bra!! 😀 og litt sånn militært (a)
Etterpå stakk jeg og gjengen en tur på ankeret. Blei cola på sjåføren 😉
Koselig å se igjen folka igjen!! 😀
Tjente 100 spenn på å sleppe av en dude på vei hjem^^ Det var litt nice^^
Søndagen starta jeg på ei lekse, var et par timer med Tom Erling (:D) før jeg dro nedover til Kristiansand igjen 😉
Den uka her har vi hatt allmenfag. Fått igjen naturfagprøva om stråling.. Fikk 5’er 😀
Også har jeg fått standpunkt karakter i naturfag^^ Også en 5’er 😀


I dag framførte gruppa mi særoppgaven om Jakten på Rød Oktober.. Analyse og sammenligning av bok og film.. + problemstilling.. x3 Deilig å være ferdig med det! Dokumentet er på 28 sider elns, og framføringa på ca 40 powerpointsider.. Vi sleit litt med å holde tia på 1 time 😛
Framføringa gikk helt greit 😉

Blei litt veldig langt, men dere får bare overleve^^
Snakkes ;D

4 kommentarer

  1. Henriette sier:

    Litt av en uke da:P Høres hardt ut, synes du er flink jeg:D

  2. Daniel sier:

    Var gøy da, selv om jeg dekka ca hele fargespekteret^^

  3. Flott uke spør du meg, bedre enn mine. 😉

  4. Daniel sier:

    Åhh? Kjeda deg? 😛

Skriv et svar