jan 16

De største happenings siste 2,5 mnd

Nå er det sykt lenge siden sist jeg blogga!
Sånn er det å gå på befalskolen 😉

November

Helga 5 – 7 november var jeg på års- konferanse med Norges offiserforbund (NOF). Fikk kurs i herskerteknikk, og var på masse interessant og mindre interessante foredrag. Bodde på et flott hotell i Lillestrøm. Fikk Supergod mat til alle måltider. Lunsjen hadde minst 20 deserter, og til middagen serverte de vin og full pakke. Nå liker ikke jeg vin vanligvis, men den her var faktisk god!

Mot slutten av måneden hadde vi sanitet. Jeg lærte masse masse, og FATTER bare ikke hvorfor det ikke er obligatorisk i norsk skole!?! Så utrolig mye nyttig – og viktig, å vite! Også det med å trene på å behandle skader! Gull verdt! Tenk hvor mange liv som hadde blitt spart! Mange veit jo ikke en gang hvordan man legger et menneske i stabilt sideleie! Det har uansett vært gøy, i tillegg til lærerikt! Vi har brukt masse sminke og teaterblod, og arrangert alvorlige skadesteder, hvor en del av klassen er markører, en del observerer, og en del skal behandle, også rullerer vi. Vi lærte også hvordan man er skadestedsleder og øvde på dette. Jeg var blant de siste som var skadestedsleder, og da var klassen delt i to i stedet for 3, så da blei det ekstra mange på skadestedet. Det var 3 stk med alvorlige blødninger, en i klem mellom en MB (militær bil) og en lyktestolpe, en i bilen besvimt som lå over tuten, pluss et par mentalt forstyrra som bare var sykt i veien xD
Også hadde vi TASS-løp! (Transport Av Sårede Soldater). SYKT slitsomt!!!
Men alt i alt en bra uke^^

Desember

6 – 10 var jeg på skyteøvelse modul 2, og det var knallbra! Selv om det var litt kaldt..
Det var 18 timers dager med stort sett kun måltidene som pauser, og på det kaldeste 25 bitende grader. Det var så fingrene frøys fast i rifla og huden satt igjen når man reiv løs hånda hvis man ikke brukte hansker. Var ikke alle som hadde like gode hansker som meg, og skytevottene er så klumsete^^
Øvelsen var som sagt bra, gøy! Fikk skryt fra befalet av så bra jeg skøyt til og med! Eller.. det vil si.. Fikk både skryt for skytinga, men også kjeft for at jeg har så gode samlinger at de ville jeg skulle skyte fortere selv om jeg var innafor tidskravene x3
Gjorde det dårlig første eksamenen.. Skulle løpe 50 meter, gå ned i knestående skytestilling, lade våpenet og skyte 14 skudd fordelt på 7 magasin, som jo blir en del magasinbytter. 12 av skuddene måtte være innenfor 10’er, og maks 2 stk på 9’er. Fler enn 2 stk på 9’er ga 2,5 sek tillegg, og utenfor 9’er ga 5 sekunder tillegg. Jeg brukte 115 sekunder første dagen! Fikk prøve på nytt dagen etter og gjorde samme eksamen på 70 sekunder!! 45 sekunder forbedring!! Sykt! Beste resultat teller^^

15. desember var det kirkeparade med blåuniformen og greier, og vi ble servert 3 retters middag av befalet! 😀 Det var stas^^
16. var det hjem på juleperm<3 Det var kos 😀
Bilde med blåuniformen får jeg ikke lagt ut.. Pcen ække venn med meg i dag.. x3

18. desember var jeg i Oslo og traff Nora for første gang, siden vi har bare har snakka på nettet tidligere. Seinere kom en kompis av meg innover, og sammen dro vi på KG julesangaften som er Kristelig Gymnasiums årlige julekonsert. De er sykt flinke! Var der i fjor og så på ei venninne, bare MÅTTE tilbake å se på henne denne jula også, og alle 3 var enig om at det var superbra! 😀

22. desember hjalp jeg Jonny med å flytte tilbake til kjære Drammen by^^
Var hjemme på julaften med foreldre, søsken, dama til brodern, tanta mi, og farmor og farfar^^,
Fikk intet mindre enn 14 t-skjorter xD
Var hos mormor og bestefar 3. juledag 😀

30. desember – 1. januar var jeg hos min venn i Tønsberg, altså Sindre, med hans kjæreste (og min venninne), og med Hanna og hennes kjære. Det var en koselig feiring av det nye året, selv om det er litt kjipt å være eneste single.. 😛
Vi spiste til og med pinnekjøtt og julepølse, med poteter og kålrabistappe!
Vin til hadde vi til og med! ^^
Okey.. vinen vakke no go.. Men uansett 😛

3 random folk vi traff på xD

Jo! Også har vi årets viktigste happening så langt i 2011 da! 😀
På nyåret ble jeg kjent med Henriette, som Jonny så absolutt mente jeg måtte bli kjent med. Lite visste jeg da om hvilken ære det skulle være å bli kjent med henne! Kjempekoselig er hun! Glad for å bli kjent med henne!

Fra onsdag til fredag denna uka var jeg på lederskapsøvelse, og den var kjempebra! og dyp, ikke minst! En virkelig tankevekker. Men får ikke lov til å si så mye om den.

I går øvelseskjørte jeg med min kjære bestefar, og sykt hvor deilig det var å kjøre bil igjen! Og deilig å se at kjøringa ikke har tapt seg mens jeg har vært uten lappen. Oppkjøring igjen tirsdag morgen klokka 08:00^^
Har fortsatt go’bilen 😉
Her med vinterfelgene:)

21 kommentarer

 1. Henriette sier:

  Aww!:) høres ikke ut som du har kjeda deg akkurat:P

 2. Daniel sier:

  Kjeder meg aldri^^,
  Noen ganger kunne jeg ønske jeg kunne kjeda meg litt mer og cool’n helt^^

 3. Tone-Lise S. sier:

  Høres ut som du har hatt det supert verdens beste! ; )
  Skulle ønske det var meg du hadde møtt i Oslo.. Men men..

 4. Daniel sier:

  Livet er best når man nyter det vettu søss ;D
  Jah! Hadde vært koselig! Synes jammen det er på tide<3

 5. Marie sier:

  du nevnte ikke kakene til Hanna og meg!? =O *furt*
  neida, fint å vite hva du driver med de dagene du bare plutselig er borte ^^ virker som om du har kost deg da ^^

 6. Marie sier:

  og og og Nora var koselig ^^

 7. Daniel sier:

  Jaaa det var hun! :D:D:D
  Kakene var gode da! ^^
  Snart blir vel kakene deres like gode som Malla sine?! :O
  Nææh.. trukke det er mulig når jeg tenker meg om xD
  Jeg koser meg alltid ;D <3

 8. Marie sier:

  har jo laga oreokake igjen nå så skal du få angre på orda dine!!! =D moahaha ^^
  får gå i skole hos Malla tenker jeg ;P

 9. Daniel sier:

  Hehe^^
  Jah! Kanskje jeg skal ansette Malla som fast kakebaker når jeg får meg stor villa med egen innsjø og park, og med Aston Martin cab uttafor? ^^

 10. Marie sier:

  jaa ^^ men da syns jeg at jeg kan få flersiffra bursdagsgave 😛 også jeg kan bo hos deg da ^^ jeg kjenner jo Malla godt, og hu hadde blitt ensom uten meg ^^

 11. Daniel sier:

  Haha ;P
  Sant 😛
  Høres ut som en plan 😉

 12. Alle vet at det er jeg som skal bo hos Daniel da! ; D

 13. Marie sier:

  vi kan bo der begge to ^^

 14. Daniel sier:

  Hmm.. Skal ordne en ekstra brei himmelseng.. Dere får bli enig om hvem som skal sova på høyre og hvem som skal sova på venstre side da 😉

 15. Marie sier:

  og du i midten da eller ? 😛

 16. Daniel sier:

  Såklart 😛

 17. Marie sier:

  jeg på venstre side 😛 !

 18. Snur senga sånn at jeg ligger på venstre siden jeg sover på høyre skulder. ; D

 19. Marie sier:

  neihei! jeg sover også på høyre skulder… ._. men men.. mååå vell bare godta det, meeeen da må Daniel regne med å få en arm eller halve meg over seg! xD eller så er jeg bare totalt usosial og sover mot veggen =O

 20. Daniel sier:

  Godt å bli litt krangla om iblant^^
  Hva med å bytte på? 😛

 21. Marie sier:

  hmm.. kanskje..

Skriv et svar